söndag 15 december 2013

Västerbottenruta med löjrom

Ingredienser
Portioner:  6
handle
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
3 ägg
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm peppar
200 g riven västerbottensost
1 liten rödlök
1 1/2 dl gräddfil
100 g löjrom
1 ask smörgåskrasse
dillvippor till garnering
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Detta är ett recept från Buffé nr 4 2011

Sätt ugnen på 225°C.
Rulla ut smördegen och lägg i en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm, för 6 port). Nagga smördegen väl med en gaffel.
Förgrädda bottnen ca 10 minuter mitt i ugnen. Om smördegen bubblar upp i ugnen kan man efter gräddningen trycka med en stekspade så att bottnen blir platt.
Vispa ihop ägg och crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
Blanda ner osten i äggvispet. Häll det över smördegsbottnen.
Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter, tills äggstanningen har stelnat. Låt svalna.
Skala och finhacka löken. Skär smördegspajen i rutor. Toppa dem med en klick gräddfil och löjrom. Avsluta med rödlök, klippt krasse och dillvippor.
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri smördeg, finns fryst från DS/Fria bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar