onsdag 4 december 2013

Tjälknöl med jättegod marinad!

1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek
Saltlag1 l vatten4 msk salt1 gul lök2 vitlöksklyftor1 msk torkad timjan1/2 msk torkad rosmarin
Så här gör du!
Bra att veta när du ändrar antalet portionerDetta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Sätt ugnen på 75°C.Lägg steken otinad i en ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in formen i nedre delen av ugnen i 8-12 tim. Köttemperaturen ska vara 65-70°C.Saltlag: Koka upp vattnet med salt i en gryta och låt kallna. Tillsätt löken, skuren i tunna klyftor, vitlök och örtkryddor. Lägg ner den varma steken i lagen. Låt ligga svalt 4-5 tim.
Ta upp steken och torka den lätt med hushållspapper. Skär steken i tunna skivor. Servera med en risotto med fräst svamp och en blandad sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar