lördag 14 december 2013

Sotad sojagravad lax

Ingredienser

6 portioner
Tillagningstid: 15 min.
500 g laxloin (den tjocka delen av laxfilén utan skinn, när det tunnare slaget är bortskuret)
2 dl japansk soja
1 msk svarta sesamfrön

Gör så här

Hetta upp en stekpanna rejält, så varm som möjligt ska den vara. Lägg laxbiten i torr panna och sota den bara några sekunder på varje sida. Låt svalna något och lägg i en plastpåse, häll på sojan och knyt igen. Lägg i kylen i minst 8 timmar, gärna över natten.
Skär upp laxen i skivor, lägg på fat och strö över sesamfrön. Droppa över lite extra soja.

Kommentarer

Tips! Odlad lax som ska gravas behöver inte frysas. Tänker du grava vildfångad lax är det bra om den först varit fryst i minst tre dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar