Färdigt på: 1h
Ingredienser
Fyllning
500 g fläskfärs 0.5 dl matolja
1 krm vitpeppar
2 msk sojasås
2 msk ostronsås
2 msk socker
1 msk vitlöksklyfta, pressad
0.5 kg morötter
0.5 kg vitkål, riven
0.5 dl matolja
40 st vårrulledeg, små ark, måste köpas i specialaffär!!!
olja till fritering
Chilisås eller soja till servering
Gör så här
1. Riv moroten i tunna avlånga bitar.
2. Riv vitkålen med en osthyvel.
3. Häll i olja i en wokpanna.
4. Fräs vitlök och färs tills köttet är genomstekt.
5. Häll i sojasås, ostronsås, vitpeppar och socker, blanda.
6. Stäng av värmen och låt köttet svalna.
7. Tillsätt alla grönsaker och blanda.
8. Lägg ca en matsked fyllning mitt på varje fyrkant vårrulledeg.
9. Ha ett hörn närmast dig, rulla ihop vårrulledegen, vik in sidorna medan du rullar och penslar degen med varmt vatten för att ”klistra ihop” vårrullen.
10. Gör likadant med resten.
11. Häll olja i en kastrull för att fritera, vänta tills oljan är ordentligt varm innan du börjar.
12. Fritera vårrullarna tills de blir gyllenbruna.
13. Låt rinna av på hushållspapper.
14. Servera med chilisås eller sojasås.
Här har jag tredubblat receptet och det blev 70 stycken!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar