måndag 6 december 2010

Storkoksgryta

Från öppna förskolan kommer detta enkla och supergoda recept på en köttgryta med allt i ett. Öppna förskolan i Krokom var helt fantastiskt när barna var små, ett andningshål men också lunchställe en gång i veckan för föräldrar och barn. Jag har sparat flera bra recept som jag fick och provlagade där. Här kommer ett av de bättre.


Storkoksgryta
4 portioner
(jag rukar fyrdubbla receptet)

800gr potatis
0,5kg billigt nötkött
1,25dl matlagningsgrädde
1msk vetemjöl
1msk olja
2,5dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 gul lök
½ liten kålrot
½ liten rotselleri
1½ morot
1tsk dijonsenap
½msk vinäger
1 lagerblad
1tsk salt
1tsk peppar


Tärna och bryn köttet, skala och skär lök, kålrot och morot i grova bitar och fräs i resten av fettet. Tillsätt vatten, vinäger, buljong och lagerblad. Koka i ca:45 minuter eller tills köttet är mört. Tärna rotselleri och potatis under tiden, lägg det i grytan och koka ytterligare 15 minuter. Rör ut vetemjölet i grädden, slå i redningen, klicka i senapen. Ät och njut! 


Supergod!
Kompisen Gunilla sa "Kanske den godaste grytan jag ätit någonsin!"
Tack Kongroa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar