1 hackad gul lök
1 pkt saffran
2 msk olja
1 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl röda linser
3 medelstora potatisar i tärningar
1 msk tomatpuré
2 msk citronsaft
Örtsalt och peppar
Fräs lök och saffran i oljan ett par minuter. Häll i vatten och buljongtärning, koka upp. Lägg i sköljda linser, potatis, tomatpuré och citronsaft. Låt soppan sjuda under lock i ca:20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Enkelt och sååå himla gott. Soppan har varit en av mina favoriter i många år.
/Ingela
Men... har inte uppmärksamma denna förträffliga blogg förrens nu.
SvaraRaderaBra gjort att du delar med dej av dina läckerheter.
Jag har gjort dina hyvlade morötter många gånger hitentills ! Tack.
Tack för tipset! Grytan står på spisen och puttrar nu. Det blir nog jättegott
SvaraRaderaÄven jag har sparat receptet från Friggs! En riktig höjdare! Lite smulad fetaost över höjer ytterligare (om du inte är vegan såklart)
Radera