lördag 21 augusti 2010

Ängamat

Sommarens pyttipanna soppa. Man tager vad man haver. Farmor gjorde alltid soppan på spritärter, morötter och lite lök. Jag brukar ta broccoli, gulbetor, sockerärtor, charlottenlök, morötter, ärtor, kålrot och palsternacka.Så blev det idag, ca 1 liter finskurna grönsaker, 1½ liter mjölk, 1 buljongtärning, 2 äggulor, salt, peppar och cayennepeppar. Toppa med persilja. Koka grönsakerna i mjuka i mjölken och buljongen, salta och peppra. Vispa ihop äggulorna med lite av mjölken, dra av kastrullen av plattan och rör ner äggröran. Servera!

Gästerna var ganska nöjda!
Ingela

måndag 9 augusti 2010

Kladdkaka

Supergod, enkel kladdkaka. Fick receptet av Gunilla för ett par år sedan och lappen har åkt omkring i kokboken och jag har varit rädd att tappa bort den hela tiden, så nu är den räddad till eftervärlden. Kladdkaka
2 stora ägg
3 dl socker
rör pösigt

100 gr smält smör
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
5 msk kakao
1½ dl vetemjöl
blanda ihop allt
smöra och bröa en pajform
150-175 gr 35 min

Vi brukar äta med en klick vaniljglass, mums!