måndag 21 juni 2010

Mozzarellasallad

Sommarmat en varm kväll i midsommartider.
Goda tomater, valfri lök i tunna skivor, god mozzarella, god olivolja, balsamvinärger, basilika, flinsalt, nymald svartpeppar och ett gott vitt bröd att få upp de sista goda resterna av olja och vinäger från tallriken.

Smaklig spis!
Ingela

Löksoppa

Älskar enkel mat! Löksoppa är väl ett av de bästa exemplen på det? Brukar laga soppa när jag är ensam, då kan jag koncentrera mig på att göra fint med serveringsfat, bröd och kryddor.
Recept för en persons lunch:
1-4 lökar, 1 gul lök eller 4 charlottenlökar efter smak
smör och rapsolja att mjukgöra löken i
salt, timjan, peppar
vatten som drygt täcker löken, ca:2 dl, kokas i ungefär tio minuter

Servera med varma smörgåsar, skinka och ost. Eller bara vitt bröd med riven parmesan som rivs och strös på brödet som därefter steks i en stekpanna.

Må så gott!
Ingela